STEAM TA’LIMIDA INFORMATIKANING PEDAGOGIK INTEGRATSIYASI - Toshpo‘lotova Jasmina Nuriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  informatika  fanining  STEAM  ta’lim  modeli doirasida  pedagogik  integratsiyasi  yoritiladi.  Informatika  boshqa  fanlar  bilan uyg‘unlashtirilgan  holda  o‘quvchilarda  tizimli  fikrlash,  muammoga  yondashuv, ijodkorlik  va  algoritmik  tafakkurni  shakllantirishda  qanday  imkoniyatlar  yaratishi haqida  fikr  yuritiladi.  Sun’iy  intellekt,  AR/VR,  IoT,  dasturlash  muhitlari, robototexnika  va  raqamli  vositalar  orqali  o‘quv  jarayoniga  informatikaning innovatsion yondashuvi tahlil qilinadi.