O‘QITUVCHI LOGOPEDNING INNOVATSION TEXNOLOGIK FAOLIYATI - Jo‘raxo‘jayev Muhammadaziz; Qodirova Mahzuna; Axmedova Vazira; Mamatisayeva Surayyo (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  o‘qituvchi-logopedning  innovatsion  faoliyati, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni logopediya sohasida qo‘llash imkoniyatlari va ularning  samaradorligi  yoritilgan.  Maqolada  logopedik  mashg‘ulotlarda  axborot-kommunikatsion texnologiyalar, interaktiv metodlar, mobil ilovalar, gamifikatsiya va virtual  platformalardan  foydalanish  tajribalari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek, innovatsion  yondashuvlarning  bolalardagi  nutq  nuqsonlarini  tuzatishdagi  o‘rni  va afzalliklari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga asoslangan holda, logopedik faoliyatni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.