YAKUNIY PARDOZ JARAYONIDA MATO MUSTAHKAMLIGINI SAQLASH IMKONIYATLARINI O‘RGANISH - Xasanova Saodat Xaitovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  paxta  tolali  mato  mustahkamligidagi  yo‘qotishlarni kamaytirish uchun kamg‘ijimlanuvchanlik pardozini ikki bosqichda tashkil etish taklif etilgan.  Yakuniy  pardozning  birinchi  bosqichida  ammiak  eritmasiga  shimdirish, ikkinchi bosqichida asetonformaldegid smolasi asosidagi kompozitsiyada appretlash mato fizik-mexanik ko‘rsatkichlarini oshishiga  olib keladi.