“O‘ZBEKISTON TEMIR YO‘LLARI” AJ EKSPLUATATSIYA FAOLIYATINING ASOSIY TEXNIK-IQTISODIY KO‘RSATKICHLARI TAHLILI - Yegamberdiyeva Xurshidaxon Alisherovna,; Sharifova Olmaxon Sherali qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
“O’zbekiston  temir  yo’llari”  AJ  O’zbekiston  Respublikasida  temir  yo’l transportida yuk va yo’lovchilarni tashishni amalga oshiruvchi hamda tartibga soluvchi kompaniya  hisoblanadi.  “O’zbekiston  temir  yo’llari”  AJning  umumiy  temir  yo’l uzunligi 7400 kmni tashkil etadi. Jamiyatda hozirgi kunda 79 mingdan ortiq xodimlar faoliyat ko’rsatadi. 1  O’zbekiston  temir  yo’llarida  so’ngi  20  yil  ichida  amalga  oshirilgan  yirik investitsion loyihalarning samarali faoliyati natijasida  “O’zbekiston temir yo’llari” AJning asosiy faoliyat ko’rsatkichlarida dinamik o’zgarishlar kuzatildi.  O’zbekiston temir yo’llarining mamlakatning umumiy transport tizimida tutgan ornini  va  ulushini  quyidagi  statistik  ma’lumotlarni  tahlil  qilgan  holda  ko’rishimiz mumkin.