GLOBALLASHUV SHAROITIDA O‘SMIRLARDA PSIXOLOGIK BARQARORLIKNI TAMINLASHNING DOLZARBLIGI VA OMILLARI. - Ollonova Mahfuza Musayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  globallashuv  jarayonining  o‘smirlarning psixologik barqarorligiga ta’sirini yoritib beradi. O‘smirlik davri inson rivojlanishida o‘ziga  xos  psixologik  faza  bo‘lib,  globallashuvning  ijtimoiy,  madaniy  va  iqtisodiy jihatlari  o‘smirlarning  shaxsiy  rivojlanishiga  salbiy  yoki  ijobiy  ta’sir  ko‘rsatishi mumkin.  Ushbu  maqolada  globallashuvning  psixologik  barqarorlikka  ta’siri, o‘smirlarning  psixologik  va  hissiy  holatlari,  ijtimoiy  va  madaniy  o‘zgarishlarga moslashishdagi  muammolar  nazariy  asosda  tahlil  qilinadi.  Psixologik  barqarorlikni ta’minlashda o‘ziga bo‘lgan ishonch, hissiy  muvozanat, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash tizimlari  va  globallashuvning  o‘ziga  xos  jarayonlari  o‘smirlar  psixologiyasidagi muhim  omillar  sifatida  yoritiladi.  Maqola  o‘smirlarning  psixologik  barqarorligini saqlash va ta’minlash uchun zarur bo‘lgan nazariy yondashuvlarni  muhokama qiladi.