MULOQOTDA TILNING SAMARALI QO‘LLANILISHI: SO‘Z TANLASH VA SINTAKTIK TUZILMANING KOMMUNIKATIV AHAMIYATI - Bozorboyeva Baxtigul Farhod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada  muloqot  jarayonida  tilning  samarali  qo‘llanilishining  ahamiyati, ayniqsa, so‘z tanlash va sintaktik tuzilmaning kommunikativ funksiyasi tahlil qilinadi. Til nafaqat ma’no uzatishda, balki o‘zaro anglashuvni ta’minlashda ham muhim rol o‘ynaydi. So‘z tanlash va gap tuzilishi orqali fikrni aniq, tushunarli va ta’sirli ifodalash mumkin.  Maqolada,  tilshunoslik  nuqtai  nazaridan,  so‘z  tanlash  va  sintaksisning kommunikativ maqsadga erishishda qanday rol o‘ynashi ilmiy asosda tahlil etiladi.