JTIMOIY TARMOQLARDA YOZUV MADANIYATI: BEPARVOLIKMI YOKI IJTIMOIY MUAMMO? - Xaitmatova Durdona (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarining  rivojlanishi  natijasida ijtimoiy tarmoqlarda yuzaga kelgan yozma nutqdagi til qoidalarining buzilishi va imlo xatolarining  sabablari,  ijtimoiy-madaniy  oqibatlari  tahlil  qilinadi.  Ijtimoiy tarmoqlardagi  tezkorlik,  norasmiylik  hamda  xorijiy  so‘zlarning  keng  tarqalishi  ona tilining zaiflashishiga olib kelishi, yoshlar orasida tilga bo‘lgan e’tiborsizlik va yozma madaniyatning pasayishi muammolari ko‘rib chiqilgan. Mazkur holat ta’lim tizimidagi kamchiliklar, psixologik faktorlar va virtual muhitning o‘ziga xos xususiyatlari bilan bog‘liq  ekanligi  ilmiy  asosda  tahlil  etiladi.  Shuningdek,  maqolada  til  madaniyatini tiklash  va  rivojlantirishga  doir  davlat  siyosati,  ta’lim  jarayoni  va  texnologik vositalarning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.