XALQARO HAMKORLIK VA TINCHLIK - Isomiddinova Sarvinoz Alisher qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Xalqaro Hamkorlik va Tinchlik: Globallashuvning Asosiy Kriteriyalari Bugungi kunda dunyo, global miqyosda bir-biri bilan chambarchas bog'langan va bir-biriga ta'sir etuvchi davlatlar to'plamiga aylangan. Xalqaro hamkorlik va tinchlik o'rtasidagi o'zaro bog'liqlik nafaqat davlatlar o'rtasidagi diplomatik aloqalarni, balki iqtisodiy, madaniy va ijtimoiy sohalardagi hamkorlikni ham o'z ichiga oladi. Dunyo miqyosida  tinchlikni  saqlash  va  yanada  mustahkamlash,  xalqaro  hamkorlikni rivojlantirish  va  global  xavfsizlikni  ta'minlash  uchun  aniq  yondashuvlar  va strategiyalar zarur.