ISLOMDAGI TA’LIM VA AXLOQ - Xayriyev Rahmonjon Otabek o’g’li; Samatov Xurshid O’lmasjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Islom dinida ta’lim va axloqning tutgan o‘rni, uning tarixiy rivojlanishi  hamda  Qur’on  va  Hadis  asosida  ta’lim  va  axloqiy  qadriyatlarning ahamiyati  tahlil  qilingan.  Payg‘ambar  Muhammad  (s.a.v.)  hayoti  va  amaliyotidan namunalar  orqali  musulmonlar  uchun  ilm  olish  va  axloqiy  kamolotning  naqadar muhimligi yoritilgan. Shuningdek, Islom tarixidagi mashhur ulamolar faoliyati, ta’lim markazlarining  roli  va  axloqiy  me’yorlarning  ijtimoiy  hayotdagi  ahamiyati  keng muhokama qilinadi.