BIOTIBBIYOTDA VERTEBROLOGIK VA UROLOGIK TEKSHIRUV USULLARINING UMUMIY JIHATLARI. - Hojiqurbonov Dilshodbek; Baxronov Diyorbek; To’xtasinov Abdulaziz (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  vertebrologik  va  urologik  tizimlar  o‘rtasidagi o‘zaro  anatomik-funksional  bog‘liqliklar  tahlil  qilingan.  Ayniqsa,  bel  sohasidagi umurtqa o‘zgarishlarining siydik chiqarish tizimiga ta’siri, neyrogen disfunktsiyalar, urologik  simptomlar  va  ularni  davolash  usullari  yoritilgan.  Shuningdek,  urologik kasalliklarning  orqa  sohada  og‘riq  sindromlarini  chaqirishi  holatlari  ham  tahlil qilingan.  Maqola  kompleks  diagnostika  va  davolash  yondashuvlarining  zarurligini asoslaydi.