KALKULATSIYA QILISHNING ME’YORIY USULI VA UNING BOSHQA USULLARDAN FARQI - Kenjaboyev Xojiakbar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  kalkulatsiya  qilishning  me’yoriy  usuli  va  uning boshqa  usullardan  farqlariga  bag‘ishlangan.  Maqolada  me’yoriy  kalkulatsiya usulining mohiyati, ishlab chiqarish xarajatlarini hisoblashda qo‘llanilishi va uning samaradorlikni  oshirishdagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Me’yoriy  usulning  boshqa kalkulatsiya  usullari,  xususan,  buyurtma  bo‘yicha,  jarayon  bo‘yicha  va  to‘liq xarajatlar  usullaridan  farqlari  solishtirma  tahlil  qilinadi.  Me’yoriy  usulning resurslardan samarali foydalanish, xarajatlarni nazorat qilish va ishlab chiqarishni rejalashtirishdagi afzalliklari alohida e’tiborga olinadi.