KASB TANLASHDA O‘QUVCHINING QIZIQISHLARINI QO‘LLAB QUVVATLASHDA PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Xasanova Shahodat Aral qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarning kasb tanlash jarayonida ularning individual qiziqishlarini  aniqlash,  qo‘llab-quvvatlash  va  yo‘naltirishda  samarali  pedagogik-psixologik yondashuvlar yoritilgan. O‘quvchining shaxsiyati, qobiliyati, ehtiyojlari va mehnat  bozoridagi  talablar  o‘rtasidagi  muvozanatni  ta’minlash  zarurati  asoslanadi. Shuningdek, kasbga yo‘naltirish jarayonida o‘qituvchi va psixologlarning hamkorligi, zamonaviy  metodikalar  va  texnologiyalardan  foydalanish  masalalari  ochib  beriladi. Tadqiqotda  G.  Selye,  D.  Super,  X.  Gardner  kabi  olimlarning  nazariy  qarashlariga tayanilgan holda o‘quvchilarda ongli kasb tanlash kompetensiyasini shakllantirishning uslubiy asoslari tahlil qilingan.