O‘SMIRLIK VA O‘SPIRINLIK YOSHIDA KASB TANLASH MOTIVLARI - Miltiqboyev Anvar Raxmonqul o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  o'smirlik  va  o'spirinlik  davrida  kasb  tanlash  motivlari psixologik va pedagogik nuqtai nazardan tahlil etiladi. Shaxsiy rivojlanishning muhim bosqichi  bo'lgan  bu  yoshda  inson  o'z  qiziqishlari,  qobiliyatlari  va  jamiyatdagi ehtiyojlarni  hisobga  olgan  holda  kelajakdagi  kasbini  tanlaydi.  Ushbu  jarayonda motivatsion omillar, oilaviy tarbiya, maktab muhiti, tengdoshlar va ommaviy axborot vositalarining  ta'siri  ko'rib  chiqiladi.  Maqolada  kasb  tanlashga  oid  zamonaviy nazariyalar, ilmiy qarashlar va amaliy tavsiyalar berilgan.