BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARINING MANTIQIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHDA XALQARO BAXOLASH DASTURLARINING O'RNI - Muhammadiyeva Gavhar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarida  mantiqiy fikrlashni  shakllantirish  jarayonida  xalqaro  baholash  dasturlarining  tutgan  o‘rni yoritilgan.  Xususan,  ushbu  dasturlarning  o‘quvchilar  tafakkurini  rivojlantirishdagi metodik  asoslari,  shuningdek,  ta’lim  amaliyotida  amalga  oshirilishi  lozim  bo‘lgan faoliyat yo‘nalishlariga e’tibor qaratilgan. Shuningdek, maqolada tafakkur tushunchasi va uning asosiy shakllari bo‘yicha qisqacha ilmiy izohlar berilgan.