ǴÁREZSIZLIK JILLARINDA QARAQALPSAQSTANDAǴI JER-SUW ATAMALARINDAǴI ÓZGERISLER. - Jabbarbergenova Biybizada Rustemovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Qoraqolpog’iston  Respublikasida  joylashgan toponimlarni eski tuzimdan qolgan (Lenin, K.Marks, Kuybıshev,Kalinin, Kirov h.b) tısqarı  «Komsomol», «İnternatsional», «İskra», «Mir», «Yubileynıy», «Kollektiv», «Bolshevik», «Kommuna», «Proletar», «Gigant», topononimlar va hozirga kelip milliy nomlarga o’zgartilgan toponominlar haqqida so’z yuritiladi.