MAVZU: BACHADON FAOLIYATIGA TA’SIR ETUVCHI DORI VOSITALARI. - Davronova Sayyoraxon Isroilovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Bachadonning  qisqarishi  ayolning  hayotidagi  asosiy  fiziologik  jarayonlardan biridir,  ayniqsa  homiladorlik,  tug'ish  va  hayz  ko'rish  davrida.  Bachadon  ayolning reproduktiv tizimining organi bo'lib, uchta mushak qatlamidan iborat: ichki, o'rta va tashqi. Ushbu mushaklar ayolning turli hayot davrlarida sinxron ravishda qisqaradi va bo'shashadi: