HANAFIY MUHADDIS-FAQIHLARINING “ROFʼUL YADAYN” HADISLARIGA BILDIRGAN MUNOSABATLARI - Obidov Qosimjon Xusanovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bu maqolada namozdagi “rofʼul yadayn” masalasi borasida vorid boʻlgan  hadislarga  nisbatan  hanafiy  muhaddis-faqihlarning  yondashuvi  va  dalillari oʻrganilgan. Makur amaliyot borasidagi turli xil hadislarni oʻrganish orqali, hanafiy mazhabi ulamolarining bu masaladagi dalillari va ularning qay darajada kuchli ekani koʻrib  chiqilgan.    Shuningdek  boshqa  fiqhiy  mazhablarning  bu  masalaga  boʻlgan yondashuvlari bilan qiyosiy tahlil qilinib, hanafiy mazhabining oʻziga xos xususiyatlari ochib berilgan. Boshqa mazhab faqihlarining dalillariga bergan javoblarini qisqacha oʻrganilgan.