SHAXSLARDA RUHIY HOLATLARNI OʻRGANISHDA PSIXOLOGIK QARASHLARNING SHAKLLANISHI - Tulyaganova Munisаxon Mirshaxidovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Har  bir  insonda  mavjud  bo‘lgan  sezgilar,  idrok,  diqqat,  xotira,  xayol,  nutq, tafakkur,  hissiyot,  idora  kabilar  psixik  jarayondir.  Bulardan  tashqari,  har  bir shaxsning o‘zigagina xos bo‘lgan xususiyatlar: qiziqish, xavas, qobiliyat va iste’dod, temperament  va  xarakter  kabilar  ham  psixik  jarayonlar  jumlasiga  kiradi.  Psixik jarayonlarning umumiy yig‘indisini bir so‘z bilan psixika deb ham yuritish mumkin. Insondagi  psixik  jarayonlar  hayot  sohalarida  xilma-xil  ko‘rinishlarda  namoyon bo‘ladi. Shunga qaramasdan, ular bir-biri bilan chambarchas boglangan bo‘ladi.