DAVLAT XUQUQ TARIXI FANIDA MUSTAQIL TALIM KO'NIKMALARI - Ibroximov Dostonbek Rustam oʻgʻli,; Irgashaliyeva Parizoda, (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish Hozirgi kunda oliy ta’lim tizimida ta’lim sifatini oshirish, talabalarning bilimga bo‘lgan  mustaqil  yondashuvi  va  tahliliy  fikrlash  salohiyatini  rivojlantirish  muhim ahamiyat  kasb  etmoqda.  Ayniqsa,  ijtimoiy-gumanitar  fanlar,  jumladan,  “Davlat  va huquq  tarixi”  fani  doirasida  talabalarda  mustaqil  ta’lim  olish  ko‘nikmalarini shakllantirish nafaqat ularning kasbiy bilim doirasini kengaytiradi, balki ularni ilmiy-tadqiqot faoliyatiga yo‘naltiradi. Ushbu fan milliy davlatlilik g‘oyalari, tarixiy huquqiy merosni o‘rganish va uni tahlil qilish orqali zamonaviy davlat boshqaruvi tamoyillarini  chuqur tushunishga xizmat qiladi. Mazkur maqolada “Davlat va huquq tarixi” fanining mohiyati,  uning  o‘rganilish  ahamiyati  hamda  talabalarda  mustaqil  ta’lim ko‘nikmalarini  shakllantirishda qanday  usullar samarali bo‘lishi haqida tahliliy  fikr yuritiladi.