TARTIBGA SOLINMAGAN PIYODALAR O‘TISH JOYLARIDA ZIDDIYATLI VAZIYATLARNI KAMAYTIRISH USULLARINI BAHOLASH - Suyarov Nurali Jovli o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada aholi gavjum joylaridagi tartibga solinmagan piyodalar o‘tish  joylaridagi  xavfsizlikni  ta’minlash,  tirbandliklarni  oldini  olish,  avtomobil yo‘llarida o‘tkazuvchanlikni va xavfsizlikni oshirish chora tadbirlari ko‘rib chiqildi. Shu bilan birga piyodalar bilan birga sodir etilayotgan baxtsiz hodisalarni yuzaga kelgan muammolarni yo‘l-transport tizimining samaradorligi va xavfsizligini hisobga olgan holda piyodalar xavfsizligini ta’minlash masalasi ko‘rib chiqildi. Yo‘l-transport tizimlarini  tashkil  etishda  va  transport  harakati  xavfsizligini  ta’minlash  bo‘yicha chora-tadbirlarni  ishlab  chiqishda  atrof-muhitga,  yo‘llarni  o‘tkazuvchanligini oshirishga  salbiy  ta’sirni  kamaytirishning  mavjud  muammolari  va  usullari  tahlil qilindi.