AVTOMOBILLARNI TO‘XTAB TURISH JOYLARNI TASHKIL ETISH XUSUSIYATLARI - Suyarov Nurali Jovli o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada transport oqimi gavjum joylaridagi to‘xtagan va to‘xtab turgan transport vositalarini yo‘llarni o‘tkazuvchanligiga hamda harakat xavfsizligiga salbiy  tasirini  kamaytirishga  qaratilgan,  tirbandliklarni  oldini  olish,  avtomobil yo‘llarida o‘tkazuvchanlikni va xavfsizlikni oshirish chora tadbirlari ko‘rib chiqildi. Shu  bilan  birga  yo‘llarda  to‘xtagan  transport  vositalarini  harakat  oqimiga  salbiy ta’sirini kamaytirish maqsadida xorijiy tajribalar o‘rganildi. Yo‘l-transport tizimlarini tashkil  etishda  va  transport  harakati  xavfsizligini  ta’minlash  bo‘yicha  chora-tadbirlarni  ishlab  chiqishda  atrof-muhitga,  yo‘llarni  o‘tkazuvchanligini  oshirishga salbiy ta’sirni kamaytirishning mavjud muammolari va usullari tahlil qilindi.