HAYDOVCHILAR MEHNATINI MUHOFAZA QILISHDA SUN’IY INTELEKT TIZIMILARIDAN FOYDALANISH HAMDA QULAYLIKLAR YARATISH - Suyarov Nurali Jovli o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada transport vositalari haydovchilarini mehnatini muhofaza qilishda  sin’iy  intelekt  tizimlaridan  foydalangan  holda  haydovchilarni  qulayligini yaratish bo‘yicha bir qancha sun’iy intelekt tizimlarini turlari ko‘rib chiqildi, oqimi gavjum  joylaridagi  harakatlanayotgan  transport  vositalari  yo‘llarni o‘tkazuvchanligiga  hamda  harakat  xavfsizligiga  salbiy  tasirini  kamaytirishga qaratilgan.  Yo‘l  transport  hodisalarini  oldini  olish  shu  bilan  birga  haydovchilarni mehnatini  muhofaza  qilgan  holda  avtomobil  yo‘llarida  o‘tkazuvchanlikni  va xavfsizlikni oshirish chora tadbirlari ko‘rib chiqildi.