OʻQUVCHI YOSHLARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISHNI ZAMON TALABLARI ASOSIDA TASHKIL ETISH MASALALARI - Tuxtamurodova Fotima Azamat qizi; Abduraximova Ozoda Tirkashevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Kasbga  yoʻnaltirish  diagnostikasi  yordamida  jamiyatdagi maʼnaviy-maʼrifiy  jarayon  tahlil  qilinadi  va  taʼlim-tarbiyaning  kafolatlangan natijalari aniqlanadi. Tashxislashda nafaqat taʼlim tarbiya natijalarini sarhisob qilish, balki  ularning  oʻzgarish  dinamikasi  ham  kuzatiladi,  mavjud  kamchiliklar  bartaraf etiladi. Taʼlimtarbiya jarayonini tashkil qilish va oʻquvchi yoshlarga vatanparvarlik gʻoyalarini  singdirishda  asosiy  vazifani  yetuk  pedagog  olimlar  va  oʻqtuvchilar bajaradi.