MAKTABDA PEDAGOGIK JAMOA BILAN PSIXOLOGIK MASHGʻULOTLARNI OLIB BORISH HAMDA ULAR ORASIDA PSIXOLOGIK IQLIMNI YAXSHILASH MASALALARI - Qo’chqorova Nurxon Abdumalik qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Jamoaning  birligi,  uni  a’zolarining  dо‘stona  birlashishi-  ichki munosabatlarda ayrim tarbiyalanuvchilarni tanqid qilish va jazolash mumkin, lekin  ta’sir  kо‘rsatishning  maxsus  shakllaridan  tashqarida  har  bir  tarbiyalanuvchiga tegishli  baho  berish,  uni  begonalar  oldida  himoya  qilish,  unga  hech  qanday  ozor yetkazmaslik  shart  hisoblanadi.    Jamoa  barcha  a’zolarining  himoyalanganligi  o‘ta muhimdir.  Har  bir  tarbiyalanuvchi,  u  qanchalik  zaif,  kuchsiz  bо‘lmasin,  о‘zining yakkaligi yoki himoyasizligini his etmasligi kerak.