VOYAGA YETMAGAN YOSHLAR OʻRTASIDA HUQUQBUZARLIKLAR VA JINOYATCHILIKNI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Muminova Gulmira Jurabayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Voyaga  yetmaganlarning  deviant  hulq-atvori  katta yoshdagilarning  og‘ma  hulq-atvori  qonuniyatlariga  muvofiq  emasligini  qayd  etish zarur.  Jumladan,  kriminologiya  umum  tomonidan  qabul  qilingan  hulq-atvor normalarining  jinoyatchilar  tomonidan  buzilishini  ularda  rasman  ma‘qullanadigan yoki  umumiy  e‘tirof  etilgan  hulq-atvor  normalarining  jinoyatchilar  tomonidan buzilishini  ularda  rasman  ma‘qullanadigan  yoki  umumiy  e‘tirof  etilgan  hulq-atvor normalariga zid bo‘lgan maxsus qadriyatlar tizimi mavjudligi bilan izohlanadi.