ZO’RAVONLIKKA CHEK QOʻYAYLIK! - Umarova Nazokat Anvarjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Zo'ravonlikning  turidan  qat'i  nazar,  bolalar  psixosomatik  bo'lgan  turli kasalliklarni  boshdan  kechirishlari  mumkin:  semirish  yoki  aksincha,  oshqozon buzilishi tufayli to'satdan vazn yo'qotish. Ruhiy zo'ravonlik uchragan bola, ko'pincha teri toshmasi, allergik patologiya, oshqozon yarasi, pastki qorinda og'riqlar mavjud. Ko'pincha bolalarda duduqlanish, enurez (siydikni ushlab tura olmaslik), enkoprez (najasni ushlab tura olmaslik) kabi nevropsixi atrik kasalliklar rivojlanadi.