OILADAGI KONFLIKT HAMDA NIZOLI VAZIYATLARNI HAL ETISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Yuldoshova Gulnoza Quvondiquvna; Ozodova Aziza Azimboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Konfliktlarni   hal   etishda   ota-onalarning   pedagogik-psixologik savodxonligi, nizolar faqatgina ob’ektiv emas, balki sub’ektiv shartlar sababli ham kelib chiqishi mumkin. Ob’ektiv vaziyatlarga pedagogik jarayonga unchalik bog’liq bo’lmagan va nizoga olib kelishi mumkin bo’lgan vaziyat kiradi. Sub’ektiv shartlarini bolalarning  tarbiyalari  va  rivojlanganliklari  darajasi,  nizolar  ishtirokchilarining vaziyatning  nizolilik  darajasini  anglab  etishlari,  ularning  ma’naviy-qadriyatli yo’nalishlari tashkil qiladi.