O'SMIRLARDA OILAVIY MUNOSABATLARNING NAMOYON BO'LISHIDA PSIXOLOGIK TAHLILLAR - Poʻlatova Mahbuba Rajabboyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  O‘smirlik  yoshida  ularning  xulq-atvoriga  xos  bo‘lgan  alohida xususiyatlarni  jinsiy  etilishning  boshlanishi  bilan  izohlab  bo‘lmaydi.  Jinsiy  etilish o‘smir xulq-atvoriga asosiy biologik omil sifatida ta’sir ko‘rsatib, bu ta’sir bevosita emas,  balki  ko‘proq  bilvositadir.O‘smirlar  o‘zlarini  kattalardek  tutishga  harakat qiladilar.  Ular  o‘zlarining  layoqat,  qobiliyat  va  imkoniyatlarini  ma’lum  darajada o‘rtoqlari va o‘qituvchilariga ko‘rsatishga intiladilar. Bu holatni oddiy kuzatish yo‘li bilan ham osongina ko‘rish mumkin.