PREZIDENTNING MA'NAVIY MEROSI VA UNING O‘ZBEKISTONNING IJTIMOIY-SIYOSIY RIVOJIGA TA'SIRI - Oʻrolova Feruza Eshburiyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  Prezidenti  Islom Karimovning asarlaridagi ma'naviy merosga qaratilgan tahlil beriladi. O‘zbekistonning mustaqillikka  erishishi  va  uning  rivojlanishidagi  asosiy  tamoyillardan  biri  bo‘lgan ma'naviyatni  o‘rganish,  xalqning  madaniyati,  axloqiy  qadriyatlari,  milliy  o‘zlikni saqlash  va  rivojlantirishga  alohida  e'tibor  berilgan.  Prezident  Islom  Karimovning asarlari va uning ma'naviyatga oid g‘oyalari, jamiyatni modernizatsiya qilish va milliy qadriyatlarni  qayta  tiklash  jarayonida  muhim  ahamiyatga  ega.  Ushbu  maqola O‘zbekistonning  ma'naviyatini  shakllantirish  va  yosh  avlodni  tarbiyalash  borasida Prezident asarlarining ijobiy tahlilini taqdim etadi.