INTERFAOL METODLAR YOKI DARSLARDAGI DIDAKTIK OʻYINLAR. (TARIX DARSIDA) - Shokirova Gulzoda Sodiqovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  tarix  darslarida  interfaol  metodlar  va  didaktik o‘yinlardan  foydalanishning  samaradorligini  yoritadi.  Zamonaviy  ta’lim  jarayonida o‘quvchilarni  faollashtirish,  ularning  mustaqil  fikrlash  qobiliyatini  rivojlantirish  va darsga bo‘lgan qiziqishini oshirish muhim ahamiyatga ega. Maqolada “Aqliy hujum”, “Tezkor savol-javob”, “Venn diagrammasi”, “BBB jadvali”, “Yil yoki asr aytaman” kabi interfaol metodlar va “Zakovat”, “Kim biladi?”, “Baliq ovi”, “Blits o‘yin” kabi didaktik o‘yinlarning tarix darslarida qo‘llanilishi tahlil qilinadi.