BOSHLANG’ICH SINFDA MEHR VA E’TIBOR- KELAJAK JAMIYATINING POYDEVORI - G’AFFUROVA PARVINA TOSHTEMIROVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  mehr  va  e’tiborning  inson  hayotidagi  o‘rni, ayniqsa,  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilari  uchun  naqadar  muhim  ekani  haqida  so‘z yuritiladi.  Mehribonlik,  hurmat,  do‘stlik  va  o‘zaro  yordam  kabi  insoniy  fazilatlar yoshligidan shakllanadi. Shuning uchun ham maktabning ilk bosqichlarida bolalarga mehr bilan yondashish, ularning his-tuyg‘ulariga e’tiborli bo‘lish kelajakda mehrli va oqil  jamiyatni  barpo  etishga  xizmat  qiladi.  Maqolada  o‘qituvchilarning  mehrli muomalasi,  ota-onalar  bilan  hamkorlik,  bolalarda  ijobiy  fazilatlarni  shakllantirish yo‘llari  haqida  fikr  yuritiladi.  Bu  orqali  yosh  avlodda  mehr-oqibatli,  hurmatli, bag‘rikeng inson sifatida kamol topishga zamin yaratiladi.