BOSHLANG’ICH SINF O’QITUVCHISINING ROLI: FAQAT BILIM EMAS, TARBIYA HAM MUHIM - QANOATOVA RUXSHONA SHUXRATOVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘qituvchisining  ta’limdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda o‘qituvchining vazifasi faqat bilim berish bilan cheklanmasligi,  balki  o‘quvchilarni  har  tomonlama  tarbiyalashda  ham  muhim  rol o‘ynashi  ta’kidlanadi.  Boshlang‘ich  bosqichda  berilgan  saboq  va  tarbiya  bola shaxsining  shakllanishi,  kelajakdagi  muvaffaqiyati  va  jamiyatga  moslashuvi  uchun mustahkam  asos  bo‘lib  xizmat  qiladi.  Maqolada  o‘qituvchining  sabr-toqat,  mehr, individual yondashuv kabi fazilatlarining ahamiyati ham ko‘rsatib o‘tiladi.