“FIZIKAVIY QONUNLARNING KUNDALIK HAYOTDAGI AKS ETTIRILISHI: AMALIY MISOLLAR ASOSIDA TAHLIL” - BOYMAXMATOVA MAFTUNA SHUKRULLOYEVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  fizikaviy  qonunlarning  kundalik  hayotda qanday  namoyon  bo‘lishi  va inson  faoliyatida  tutgan  o‘rni  amaliy  misollar  asosida tahlil qilingan. Jumladan, Nyuton qonunlari, Arximed qonuni, energiyaning saqlanish qonuni kabi asosiy fizika qonunlari oddiy hayotiy holatlarda – transport vositalarining harakati, suzuvchi jismlarning suvda tutgan holati, elektr energiyasidan foydalanish jarayonlari  orqali  ochib  beriladi.  Maqolada  ushbu  qonunlarning  insonga  foydali jihatlari  hamda  texnika  va  texnologiya  rivojidagi  o‘rni  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Tadqiqot ta’lim  jarayonida  fizika  fanini  yanada  jonlantirish,  uni  hayot  bilan  bog‘lab tushuntirishga xizmat qilishi bilan ahamiyatlidir.