OTA-ONA VA O’QITUVCHI HAMKORLIGI: BOSHLANG’ICH SINFDA MUVAFFAQIYAT KALITI - BOYMURZAYEVA MALOHAT ALISHEROVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  ota-ona  va  o‘qituvchi  hamkorligining boshlang‘ich  sinfdagi  o‘quvchilarning  muvaffaqiyatiga  ta’siri  tahlil  qilinadi. Hamkorlikning  samarali  shakllari,  ota-onaning  ta’lim  jarayonidagi  faol  ishtiroki  va o‘qituvchilarning  ota-onalar  bilan  muloqot  strategiyalari  ko‘rib  chiqiladi. Muvaffaqiyat kalitlari sifatida ishonch, o‘zaro tushunish, doimiy aloqalar va qo‘llab-quvvatlash  tizimlari  ta’kidlanadi.  Tadqiqot  natijalari  ota-ona-o‘qituvchi  hamkorligi ta’lim  jarayonini  yaxshilash  va  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  o‘rganish natijalarini oshirish uchun muhimligini ko‘rsatadi.