PARKINSON KASALLIGI: ETIOLOGIYASI, KLINIK BELGILARI VA DAVOLASHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Ibrohimov MuhammadUmar Baxtiyorjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  tadqiqotda  Parkinson  kasalligining  etiologiyasi, patofiziologiyasi,  klinik  belgilari  va  zamonaviy  davolash  usullari  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda mavjud adabiyotlar tahlili va kichik klinik kuzatuvlar asosida ma’lumotlar yig‘ilgan. Asosiy maqsad – Parkinson kasalligini erta aniqlash va individual davolash strategiyalarini  aniqlashga  oid  ilmiy  asoslarni  yaratishdir.  Tadqiqot  natijalari kelgusidagi keng qamrovli eksperimental ishlar uchun poydevor bo‘lib xizmat qilishi kutilmoqda.