TEMIR YO‘L LOYIHALARINI MOLIYALASHTIRISHDA TIKLANISH VA TARAQQIYOT JAMG‘ARMASI MABLAG‘LARIDAN SAMARALI FOYDALANISH MASALALARI - Yodiqov Jahongir Sobirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqola  O'zbekistonda  temir  yo'l  loyihalarini moliyalashtirishda  Tiklanish  va  taraqqiyot  jamg'armasi  (TTJ)  mablag'laridan samarali foydalanish masalalariga bag'ishlangan. Maqolada temir yo'l transportining mamlakat  iqtisodiyoti  uchun  strategik  ahamiyati,  TTJning  temir  yo'l  sohasidagi investitsiyalari  va  ularning  natijalari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  moliyalashtirish jarayonida  yuzaga  keladigan  muammolar  va  TTJ  mablag'laridan  yanada  samarali foydalanish yo'llari bo'yicha takliflar ishlab chiqilgan.