O‘ZBEKISTONDA MEHNAT MUHOFAZASI TIZIMI: HUQUQIY ASOSLAR VA XALQARO TAJRIBA - Avazbek Usmonov Samandar o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mehnat muhofazasi va xavfsiz sharoitlar ijtimoiy adolat va inson huquqlarining asosiy qismidir. O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi fuqaro huquqlarini himoya qilish va mehnat sharoitlarini yaxshilash bo‘yicha kafolatlar taqdim etadi. Maqolada  Konstitutsiyaning  mehnat  muhofazasi  va  xavfsizlik  jihatlari  tahlil qilinadi,  ish  beruvchilar  va  xodimlarning  huquqlari  xalqaro  tajribalar  bilan taqqoslanadi. Shuningdek, O‘zbekiston mehnat qonunchiligi va xalqaro standartlarga mosligi  haqida  tahliliy  yondashuvlar  va  muammolarni  bartaraf  etish  bo‘yicha tavsiyalar beriladi.