O‘SMIRLARNING PSIXIK BARQARORLIGIGA EMOTSIONAL INTELEKTNING TA’SIRI - Ollonova Mahfuza Musayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  o‘quvchi  o‘smirlarning  psixik  barqarorligi  va emotsional intelektning o‘zaro ta’siri tahlil qilinadi. Emotsional intelekt o‘smirlarga o‘z his-tuyg‘ularini anglash va boshqarish, shuningdek, ijtimoiy aloqalarni samarali o‘rnatish  imkonini  beradi.  Psixik  barqarorlik  esa  stressga  chidamlilikni  va  o‘zini boshqarishni  rivojlantiradi.  Maqola,  emotsional  intelektning  o‘smirlarning  psixik barqarorligini  mustahkamlashdagi  roli  va  uning  ijtimoiy  va  akademik muvaffaqiyatlarga ta’sirini ko‘rib chiqadi.