PSIXOLOGLARNING ISH FAOLIYATIDA STRESSGA BARDOShLILIGINI SHAKLLANTIRISH - Odilova Ruxsora Nizomovna,; Yuldasheva Nilufar Sherqo’zi qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqola  psixologlarning  o‘z  kasbiy  faoliyatida  duch keladigan  stress  omillarini  tahlil  qiladi  va  ularning  stressga  bardoshliligini shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi. Maqolada stressning psixologik va fiziologik ta’sirlari, stressni boshqarish strategiyalari, shuningdek, shaxsiy resurslarni rivojlantirish  va  kasbiy  burnoutning  oldini  olish  usullari  ko‘rib  chiqiladi. Psixologlarning  o‘z-o‘ziga  yordam  berish  texnikalari  va  superviziyaning  stressga bardoshliligini  oshirishdagi  roli  ham  muhokama  qilinadi.  Maqola  psixologlarga o‘zlarining ruhiy salomatligini saqlash va kasbiy samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy yo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.