“DIQQAT VA XOTIRANI RIVOJLANTIRISHGA YO’NALTIRILGAN DARS STRATEGIYALARI” – O’QUVCHILARNI E’TIBORINI JAMLASH VA UZOQ MUDDATLI XOTIRANI SHAKLLANTIRISH - Madaliyeva Naimaxon Abdullajonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA           Ushbu  metodik  tavsiya  o‘quvchilarning  diqqatini  jamlash  va  uzoq  muddatli xotirani  shakllantirishga  yo‘naltirilgan  dars  strategiyalarini  ishlab  chiqishga bag‘ishlangan.  Dars  jarayonida  e’tiborni  boshqarish,  eslab  qolish  samaradorligini oshirish  va  bilimlarni  uzoq  vaqt  saqlash  uchun  psixologik  asoslar,  innovatsion metodlar  hamda  amaliy  mashqlar  keltirilgan.  Tavsiyada  vizual  va  interfaol yondashuvlar,  assotsiativ  usullar,  hikoyalashtirish  texnikasi  hamda  refleksiya elementlari  orqali  o‘quv  jarayonini  yanada  samarali  tashkil  etish  yo‘llari  ko‘rib chiqiladi.  Ushbu  metodik  tavsiya  boshlang‘ich  va  yuqori  sinf  o‘qituvchilari, metodistlar hamda ta’lim sohasidagi tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.