BOSHLANG’ICH SINFLARDA MATEMATIKA TO’GARAKLARINING TASHKIL ETISHNING AHAMIYATI - Damushboyeva Guljahon Abdukarimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu metodik tavsiya  7-10 yoshdagi o‘quvchilar uchun matematika fanidan to‘garak  mashg‘ulotlarini  tashkil  etish  bo‘yicha  tavsiyalarni  o‘z  ichiga  oladi. Qo‘llanmada to‘garakning maqsad va vazifalari, uni samarali tashkil etish bosqichlari, o‘quvchilarning yosh psixologik xususiyatlariga mos yondashuvlar hamda fanlararo integratsiya  usullari  bayon  etilgan.  Shuningdek,  to‘garak  mashg‘ulotlarini  ona  tili, o‘qish savodxonligi, tabiiy fan va IT bilan bog‘lash bo‘yicha innovatsion pedagogik metodlar tavsiya etilgan. Interaktiv mashg‘ulotlar, o‘yinli ta’lim, STEAM yondashuvi va  zamonaviy  texnologiyalar  yordamida  o‘quvchilarning  matematik  tafakkurini rivojlantirishga alohida e’tibor qaratilgan.