BOSHLANG’ICH SINFLARDA O’QISH SAVODXONLIGI DARSLARIDA ERIKSON – BOLALARNI RAGBATLANTIRISH VA O’QISHGA QIZIQTIRISH METODIKASINI QO’LLASH - Oripova Nilufar Abdulhakimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  metodik  tavsiya  boshlang‘ich  sinflarda  o‘qish  savodxonligi  darslarida Erik  Eriksonning  psixososial  rivojlanish  nazariyasiga  asoslangan  holda o‘quvchilarning  o‘qishga  bo‘lgan  qiziqishini  oshirish  va  ularni  rag‘batlantirish usullarini o‘z ichiga oladi. Tavsiyanomada Erikson metodikasining asosiy tamoyillari, bolalarning psixologik ehtiyojlariga mos yondashuv usullari hamda dars jarayonida qo‘llash mumkin bo‘lgan amaliy mashg‘ulotlar bayon etilgan. Ushbu qo‘llanma o‘qituvchilarga o‘quvchilarning o‘qish jarayonidagi ijtimoiy-emotsional rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash, ularni mustaqil o‘qishga rag‘batlantirish hamda  ijobiy  o‘quv  muhitini  shakllantirish  bo‘yicha  yo‘l-yo‘riq  beradi.  Metodik tavsiya boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari, pedagogik mutaxassislar hamda bolalarning o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qiziquvchilar uchun mo‘ljallangan.