BOSHLANG’ICH SINFLARDA SO’Z YASOVCHI QO’SHIMCHALAR MAVZUSINI O’RGATISHDA INTERAKTIV O’YINLARDAN FOYDALANISH - Akbarova Komila Nizamidinova (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA            Ushbu metodik tavsiyada boshlang‘ich sinflarda so‘z yasovchi qo‘shimchalar mavzusini  o‘rgatishda  interaktiv  o‘yinlardan  foydalanish  usullari  ko‘rib  chiqiladi. Tadqiqotlar  shuni  ko‘rsatadiki,  o‘yin  metodlari  orqali  ta’lim  olish  o‘quvchilarning faolligini oshiradi, qiziqishini kuchaytiradi va mustahkam bilim hosil qilishga yordam beradi.Tavsiyada quyidagilar yoritiladi:                                                      So‘z  yasovchi  qo‘shimchalar  haqida  nazariy  tushuncha;                                      O‘quvchilarning lingvistik kompetensiyasini rivojlantirish uchun o‘yin metodlaridan foydalanish;                                                                                                      “So‘z tuzamiz”, “Kim ko‘p yasaydi?”, “So‘z zanjiri”, kabi samarali interaktiv o‘yinlar;                                                                                                                                   Dars jarayonida ijtimoiy hamkorlik va muhit yaratish uchun guruhli va juftlikda bajariladigan topshiriqlar;                                                                                                               O‘yinli  ta’lim  metodlarining  bolalarning  nutqini  rivojlantirishdagi  o‘rni  va amaliy natijalari.