BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA KREATIV FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH: O‘QITISH METODIKASI VA PEDAGOGIK YONDASHUVLAR - Boboyeva Klara Xamidovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida kreativ fikrlashni rivojlantirishning o‘qitish jarayonidagi o‘rni, uning pedagogik ahamiyati va zamonaviy metodik  yondashuvlar  orqali  amalga  oshirish  yo‘llari  yoritiladi.  Bugungi  kunda ta’limning  asosiy  maqsadi  –  o‘quvchida  mustaqil  fikrlash,  yangilik  yaratish, muammoni  noan’anaviy  hal  qilishga  qodir  shaxsni  shakllantirishdir.  Shu  boisdan boshlang‘ich bosqichdanoq bolalarda kreativ fikrlashni yo‘lga qo‘yish va uni izchil rivojlantirish zarur. Maqolada ilg‘or pedagoglar tomonidan qo‘llanilayotgan metodlar, ta’lim  texnologiyalari,  o‘quvchilarning  erkin  fikrlashi  va  ijodiy  qobiliyatini rivojlantirishga xizmat qiluvchi amaliy yondashuvlar tahlil qilinadi.