INKLYUZIV TAʼLIM OLUVCHI BOLALAR BILAN SOGLʻOM BOLALARNING OʻZARO MUNOSABATLARINI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Ahmedova Shohsanam Anvarjon qizi; Ahmedova Shohsanam Anvarjon qizi; Jakbarova Oyazimxon Mutalipovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:    Ushbu  ilmiy  maqolada  inklyuziv  taʼlim  oluvchi  bolalar  bilan sogʻlom  bolalarning  o‘zaro  munosabatlarini  shakllantirish  metodikasi  chuqur  tahlil etilgan. Tadqiqot psixologik, pedagogik hamda ijtimoiy nuqtai nazardan olib borilib, ilmiy  asoslangan  metodlar  orqali  sogʻlom  va  maxsus  ehtiyojli  bolalarning hamkorlikdagi rivojlanishiga xizmat qiluvchi yondashuvlar tavsiya etiladi. Maqolada mahalliy hamda xalqaro tajriba, ilmiy nazariyalar va amaliy kuzatuvlar asosida xulosa chiqariladi.