HOZIRGI O‘ZBEK ADABIY TILIDA TOVUSH VA HARFLAR TUSHUNCHASI - Qodirberganova Sevinch Rashid qizi; Muxtorova Shahnoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada hozirgi o‘zbek adabiy tilida tovush va harflar tushunchasi  fonetik  hamda  grafik  nuqtayi  nazardan  tahlil  qilinadi.  Tovushlarning tabiati, fonemik funksiyasi va yozuvdagi ifodasi — harflar bilan bog‘liqligi izohlanadi. Shuningdek, ularning adabiy til me’yorlari va til madaniyatidagi ahamiyati yoritiladi.