MUSTAQILLIK ORTIDAGI DARD: ONA QORQUVDA, BOLA ESA JIM - Zuxriddinova Bibixonim Kamoliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish 1991-yil  31-avgustda  O‘zbekiston  mustaqil  davlat  sifatida  e'lon  qilindi.  Bu voqea xalqimiz  uchun  yuksak  baxt  va  erkinlikni  anglatgan bo‘lsa-da, ayrim  oilalar uchun  og‘ir  sinovlarga  ham  sabab  bo‘ldi.  Ayniqsa,  ayollar  va  bolalar  uchun mustaqillikning dastlabki yillari murakkab va xavfli bo‘lgan. Bu davrda ko‘plab onalar va  farzandlar  o‘z  hayotida  yangi  xavf-xatarlar,  iqtisodiy  qiyinchiliklar  va  ijtimoiy beqarorlikni boshdan kechirdi.