CHET TILLINI O‘RGANISH — IMKONIYATLAR ESHIGIMI YOKI ZAMONAVIY DUNYONING TALABI? - Isomiddinova Ruhsora Muhiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Bugungi  globallashuv  davrida  insoniyat  oldida  yangidan-yangi  ufqlar ochilmoqda. Aloqa, ta'lim, texnologiya va iqtisodiyot borasidagi taraqqiyotlar insonlar o‘rtasidagi chegara va masofalarni asta-sekin yo‘qqa chiqarmoqda. Shu jarayonda chet tillarini  o‘rganish  masalasi  ilgari  bir  ixtiyoriy  ko‘nikma  bo‘lgan  bo‘lsa,  bugun  u zaruratga  aylanmoqda.  Ammo  bu  o‘zgarish  aslida  nimani  anglatadi?  Chet  tillarini o‘rganish imkoniyatlar eshigimi ochadi yoki u zamonaviy dunyoning bitmas tuganmas talabi sifatida bizga yuklanadimi?