SOXTA YANGILIKLAR VA ULARNING JAMIYATGA TA’SIRI - Isomiddinova Ruhsora Muhiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Soxta  yangiliklar  —  bugungi  zamon  axborot  makonining  eng  katta muammolaridan  biridir.  Axborot  texnologiyalari  rivojlanib,  internet  va  ijtimoiy tarmoqlar hayotimizga chuqur kirib kelgani sari, noto‘g‘ri, yolg‘on yoki manipulyativ axborotlarning tarqalishi ham ortib bormoqda. Soxta yangiliklar jamiyatda turli salbiy oqibatlarga olib keladi, shuningdek, insonlarning dunyoqarashi va qaror qabul qilish jarayonlarini buzadi.