O‘ZBEKISTON AYOLLAR HUQUQLARI VA GENDER TENGLIGI - Isomiddinova Ruhsora Muhiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
O‘zbekiston so‘nggi yillarda ayollar huquqlari va gender tengligini ta’minlash borasida  sezilarli  islohotlarni  amalga  oshirib,  xalqaro  miqyosda  e’tirof  etilmoqda. 2024–2025 yillarda bu boradagi yutuqlar va muammolarni tahlil qilish, mamlakatning gender  tenglik  sohasidagi  holatini  yaxshilashga  qaratilgan  chora-tadbirlarni  ko‘rib chiqish zarur.